U bent hier: Nieuws » 2020 » Ens boekt goede overwinning.

Ens boekt goede overwinning.

5-9-2020 Ens boekt goede overwinning.

Vandaag op de verjaardag van de trainer stond de 2e beker wedstrijd op het programma, tegen SVBS uit Beltschutsloot. Na de 1-1 van vorige week tegen Creil/Bant, moest er vandaag wel gewonnen worden, om uitzicht te houden op de volgende ronde. Door blessures/nog niet fitte speler mistte Ens vandaag een paar spelers, waardoor er een paar kleine veranderingen in de basis waren. Om 14:30 klonk het signaal voor de aftrap. Ens begon aardig aan de wedstrijd, wat in de 6e min al wat dreiging oplevert. Jim krijgt de bal op links, passeert iedereen op de achterlijn, legt hem terug voor het doel, alleen hij legt hem klaar in het niemandsland, waardoor de kans weg is. Enkele minuten later krijgt Tony de bal op de rand van het strafschopgebied, kapt, maar glijdt weg als hij de bal op de pantoffel wil nemen. In de 13e min countert Ens er uit. Tony stuurt Dennis weg, die gaat alleen op de keeper af, en wil hem over hem heen schieten, maar de bal gaat niet hoog genoeg. Ook weet SVBS er met vlagen uit te komen. Er wordt een overtreding op 1 van hun spelers gemaakt, de scheids van vandaag geeft hun voordeel. De bal komt bij de spits terecht, maar zijn schot gaat over het doel van Frank. De minuten hierna krijgt Tony weer wat mogelijkheden om te scoren, maar weer staat de keeper in de weg. In de 35ste min krijgt Koen een kans om te scoren, wanneer Tony de bal van rechts voor geeft op Dennis, via hem komt de bal bij Koen terecht, die haalt verwoestend uit, maar weer staat die keeper in de weg. Het duurt dan tot de 41ste minuut als Ens toch weet te scoren. Gijs heeft de bal op rechts, speelt Kay in, die legt hem breed op Dennis. Hij passeert en tegenstander op de rand van de 16. Haalt uit, en met een prachtige boog bal, krult hij hem om de keeper heen, in de verre hoek, 1-0. Vlak voor rust weet Timo de score bijna te vergoten, hij haalt verwoestend uit buiten de 16, de bal draait zo de hoek in, maar weer weet de keeper hem te pareren. Zelfs SVBS weet nog bijna te scoren vlak voor rust. De bal wordt van rechts voorgeven, Timo mist de bal. Hierdoor komt er een speler vrij voor Frank, en passeert hem ook nog, maar Roy let goed op, en weet de bal van de lijn te halen. Rust. Ens komt na de rust goed uit de startblokken. Kay stuurt Tony in de 48ste minuut diep op links. Hij legt hem voor op Koen, schiet, maar de keeper redt weer. Ens verovert gelijk weer de bal op rechts. Kay speelt hem nu voor op Tony, en die weet de bal simpel binnen te tikken, 2-0. Ook Jim krijgt nog een mogelijkheid om te scoren. Zijn verwoestende schot wordt uiteindelijk geblokt door een verdediger. Ens legt in de 67ste minuut nog een mooie aanval op de mat over meerdere schijven. De bal komt bij zijn eindstation Dennis uit. Die haalt uit met rechts, maar de bal belandt in de handen van keeper. Ook SVBS probeert nog wat. Een vrijetrap gaat net naast en een hoge voorzet wordt weg gestompt door Frank. Maar in de 76ste minuut gooit Dennis er een actie uit op rechts, hij legt de bal voor op Koen. Staat weer vrij voor de keeper. Maar zijn schot treft weer geen doel, Koen vandaag een klein beetje ongelukkig in de afwerking. Ens komt in de 78ste toch nog op een 3-0 voorsprong. Wanneer Dennis de bal voor zijn voeten krijgt, weet hij wel de bal achter de doelman te krijgen. Vlak na dit doelpunt is er nog een heugelijk moment. Erwin Dijkman maakt na 2 jaar blessureleed, zijn rentree en debuteert in het 1ste van Ens. SVBS weet vlak voor het einde toch nog te scoren. Een hoge bal vanaf rechts waait zo over de iets te ver voor zijn doel staande Frank heen, maar zo hard waaide het niet tochJ, 3-1. Het blijft hierbij, een goeie verdiende overwinning van Ens. Ens komt hierdoor op een 2e plaats in de poule. Volgende week strijden er nog 3 ploegen voor overleving in de poule. Ens moet het volgende week dan thuis opnemen tegen 3e klasser Vitesse 63 uit Koekange om 14:30. Wij zien jullie dan graag weer langs de kant van lijn, op gepaste afstand natuurlijk. Tot volgende week.

Opstelling: Frank, Timo, Michiel, Roy, Jim (Michel 65ste), John, Gijs (Manasse 70ste), Tony, Koen(Erwin 80ste), Kay (Gerben65ste), Dennis.