U bent hier: Nieuws » 2020 » Ens – Vitesse ’63 Ens verliest in de laatste minuten.

Ens – Vitesse ’63 Ens verliest in de laatste minuten.

12-9-2020 Ens – Vitesse ’63   Ens verliest in de laatste minuten.

Vandaag stond de laatste poulewedstrijd van de beker op het programma, tegen 3e klasser Vitesse ’63 uit Koekange. Er moest vandaag gewonnen worden om door te gaan, maar dat was dan weer afhankelijk wat Creil/Bant deed, want die maakte ook nog kans om door te gaan, zelfde gold ook voor onze gasten, dus 3 ploegen die kans maakte op overleving in de poule. Beloofde misschien wel een leuke middag te worden. Om 14:30 klinkt het fluitsignaal voor de aftrap. Ens begint redelijk aan de wedstrijd, wat in de 7e min een klein kansje oplevert voor Tony. Hij komt net te kort om te scoren, maar zijn schot wordt wel tot corner verwerkt. De corner wordt kort genomen op Koen. Die speelt hem op zijn beurt op Jim, hij legt hem goed voor zijn rechter, schot, maar dat wordt meer een rolletje. Maar ja, ook dat rolletje kan voor een goal zorgen. De bal gaat via via, en via het been van Rik rolt de bal zo het doel in, 1-0 in 8ste min. Het 1ste kwartier gaat het spel aardig over en weer, en dat komt Vitesse ook ten goede, ze worden steeds iets sterker. In de 20ste min, een goeie aanval van Vitesse, maar Jesse en Jim redden/blokken de bal goed. Ens komt zelfs op een 2-0 voorsprong in de 28ste min. Vitesse speelt de bal rond op het middenveld. Koen let goed op, hij onderschept de bal, waardoor hij alleen op de keeper kan afstomen, en weet hem ook te passeren met de bal, goal. Enkele minuten later wanneer Jesse al enkele goeie reddingen heeft verricht, countert Ens er uit met Dennis. Hij speelt de bal voor het doel op Koen en Kay, maar die komen allebei net te kort om te scoren. In de 33ste minuut krijgt Ens weer een levensgrote kans om de score te vergroten. Tony stuurt Koen diep, die legt hem nu op zijn beurt voor op Dennis, maar Dennis mist de bal volledig, kans weg. Ook Vitesse krijgt mogelijkheden om te scoren, maar een schot van de linksbuiten treft de lat. Maar in de 39ste minuut weten ze toch te scoren. Als Ens de bal verliest op het middenveld, blijven er teveel spelers kijken wat er gebeurt op het veld. Vitesse schuift hierdoor op naar voren. De bal wordt dan van rechts hoog voorgegeven, en komt precies bij een speler van Vitesse voor zijn hoofd, en kan simpel binnen koppen, 2-1. Vlak voor rust kan Dennis de score weer iets vergroten wanneer Tony hem bedient met een sluw passje. Maar het schotje van Dennis heeft te weinig kracht. Rust. Na de thee komt Vitesse sterk uit de startblokken. Zij krijgen dan ook de 1ste kans in de 47ste min. De spits wordt diep gestuurd, omspeelt de uitkomende Jesse, maar Jim en Michiel redden goed. Wanneer de scheids in de 55ste min Vitesse een penalty geeft voor het neerhalen van een speler door Jesse, komen ze op 2-2, als de penalty goed en onhoudbaar binnen wordt geschoten. Vitesse komt zelfs op een 2-3 voorsprong in de 60ste min. De rechtsbuiten wordt diep gestuurd, maar verliest het sprint duel van Jim. Maar Jim denkt de bal beheerst over de achterlijn te kunnen laten lopen. Maar zijn tegenstander denkt daar anders over, en kan simpel de bal veroveren. Neemt de bal mee naar binnen, en weet zo te scoren. Ens raakt de grip een beetje kwijt, spelers worden wat moe en verliezen kracht. Even later redt Michiel nog goed bij een doorgebroken speler. Koen scoort in de 70ste min de 3-3. Maar hij wordt zwaar onterecht terug gefloten door de scheids wegens buitenspel, Koen stond zeker geen buitenspel. De grens van Vitesse dacht ik heb nog wel wat krediet bij de scheids en steek de vlag maar omhoog want het wordt gevaarlijk, was zijn reactie na afloop.  De 3-3 komt in de 79ste min wel op het scorebord als Dylan een corner neemt en de bal het doel in swingt. De keeper grabbelt een beetje en de bal gaat hierdoor net over de lijn volgens de scheids. Maar de spelers van Ens zijn op het laatst echt op hun tandvlees aan het lopen, waardoor Vitesse steeds meer ruimte krijgt. In de 86ste min weten ze dan ook zelfs weer op voorsprong te komen. Een diepe bal op de spitsen, die spelen het simpel uit, en scoren de 3-4. Ook komt helaas de 3-5 er ook nog op als Vitesse een corner krijgt, wordt de bal hoog voorgegeven. Een speler springt net iets hoger als Jim, en kan zo de bal binnen koppen in de verre hoek. Vandaag is er goed en hard gewerkt door de spelers van Ens, maar het mocht helaas net niet lukken vandaag. Volgende week begint het nieuwe seizoen voor Ens, er moet dan gestreden worden tegen Woudsend om 15:00 uur in Ens. We zien jullie dan graag weer in grote getalen langs de lijn voor de nodige steun en support. Tot volgende week.

Opstelling: Jesse, Timo, Michiel, Roy, Jim, Rik, Leon (Michel 67ste), Tony, Koen (Manasse 75ste), Kay, Dennis (58ste).