U bent hier: Nieuws » 2018 » Ens pakt weer 3 punten.

Ens pakt weer 3 punten.

Na 3 weken geen competitie gespeeld te hebben en waar de nodige oefenwedstrijden afgelast waren, mochten we vandaag weer aantreden tegen de gasten uit Belt-Schutsloot. De uitwedstrijd had Ens met 1-5 gewonnen, maar dat zegt niks voor de wedstrijd van vandaag, want het had daar zomaar een andere uitslag kunnen zijn, de thuis club had toen genoeg kansen op meer. Dus Ens is wel een beetje gewaarschuwd. Door het slechte weer van afgelopen week, ging de wedstrijd van de lijstaanvoeder HJSC tegen Heerenveen niet door, mede daardoor kan je vandaag de achterstand weer terug brengen naar 2 punten. Waar het in de ochtend nog een druilige natte ochtend is, is het in de middag droog, maar de wind ging weer aantrekken naar een krachtige windkracht 6, wat het voetbal er niet makkelijker opmaakt. Vandaag mist Ens de geschorste Tom, Gijs die een maand geleden uit de wedstrijd geschopt is, is vandaag ook nog net niet fit genoeg. Daar tegenover maakt Twan na 4 maanden er uit te zijn geweest met een hamstring blessure, zijn opwachting weer vandaag. Iets na 15:00 uur klinkt het fluitsignaal voor. Het begin is van beide kanten aftastend en slordig, menig bal waait buiten het veld. Maar als Dennis de bal krijgt halverwege de helft van SVBS probeert hij met een slalom door de verdediging heen te komen. Hij wordt echter op het randje van het strafschopgebied neergelegd.  Tony en Dennis gaan samen achter de bal staan. Dennis houd zijn voet maar op de bal, anders rolt de bal steeds van zijn plek af. Tony doet een korte aanloop, schiet onder de muur door, achter de doelman, 1-0 in 8e minuut. Een kwartier later stuurt Koen K Koen O weg, hij gaat alleen op de keeper af, maar wordt iets te ver naar buiten gedrongen. Hij stuit daardoor op de keeper. Dezelfde Koen O krijgt 10 min later nog een kansje, als hij de bal voor krijgt van Manasse, maar weer wil de bal niet in het doel. Wanneer Jurre vlak voor rust een overtreding maakt halverwege de helft van Ens, krijgt SVBS een vrijetrap mee. De bal wordt hoog in het strafschopgebied gegooid en daar staan 2 spelers van SVBS helemaal vrij om de bal simpel achter Frank binnen te koppen, 1-1. Het is een erg slordige 1e helft van beide kanten, waar veel fouten gemaakt worden, en slecht voetbal gespeeld wordt. De afspraken werden niet goed nageleefd in de 1e helft. In de rust maakt Ens, mede door de eigen woorden van de spelers de afspraak om nu wel vol voor de bal te gaan. Ens start wel beter in de 2e helft, wat een kansje oplevert voor Koen K, maar weer gaat de bal er niet in. SVBS die in de 1e helft niet echt goede uitgespeelde kansen kreeg. Krijgt in de 57e minuut de kans om de 1-2 op het score bord te krijgen. Als SVBS de bal hoog voorgeeft vanaf rechts, tast Frank naast de bal, de spits kopt op doel, maar de bal krijgt niet genoeg kracht mee, waardoor Roy de bal vlak voor de doellijn weet weg te werken. Ens krijgt nog 2 mogelijkheden om te scoren via Dennis en Tony, maar het blijft 1-1. SVBS speelt vaker de lange bal van achter uit, om wat te gevaar te stichten, ook dit levert geen grote kansen op. Waar ieder denkt op een 1-1 einduitslag. Wordt de ingevallen Twan diep gestuurd door Jim (ingevallen vlak na rust, voor de geblesseerde Jurre). Hij houdt de bal vlak voor de achterlijn binnen, speelt hem terug op Tony. Tony geeft de bal voor op Dennis, die schiet via de keeper de bal op de lat, maar de bal komt terug op het hoofd van Dennis, en hij scoort de bevrijdende 2-1 in de 86e minuut. SVBS gaat de laatste minuten alles op alles spelen, het levert nog een kans op voor hun, de speler probeert met een omhaal te scoren, net naast. Zelfs in blessure tijd, waar het eigenlijk buitenspel was voor SVBS, wat genegeerd wordt door de scheids. Krijgt SVBS nog een corner, de keeper gaat mee naar voren. Bal wordt hoog voorgegeven, niemand weet tegen de bal aan te lopen. De bal wordt weer terug gelegd voor het doel, de keeper van SVBS krijgt een grote kans om te scoren, maar zijn kopbal gaat net over. Een hectische slotfase, maar de punten blijven in Ens. Niet helemaal verdiend, waar een 1-1 misschien ook wel terecht was. Waar menig supporter na de wedstrijd in de kantine zegt, wat een slechte wedstrijd. Maar ook slechte en lelijke wedstrijden moet je winnen om kampioen te willen worden. Ens houdt hierdoor de aansluiting op HJSC, en staat nog 2 punten achter. Volgende week de uitwedstrijd tegen EBC, uit Oosterzee.