U bent hier: Nieuws » 2018 » Ens raakt aansluiting kwijt.

Ens raakt aansluiting kwijt.

23-3-2019 EBC – sv Ens

Ens raakt aansluiting kwijt.

Vandaag mochten we op bezoek bij de laag geklasseerde EBC uit Oosterzee. Thuis had Ens met 6-0 gewonnen na een rare wedstrijd met een scheids die soms het spoor een beetje kwijt was, maar dat zegt voor vandaag niks. EBC dat vorige week gewonnen had van IJVC, en Ens ter nauwer nood gewonnen had van SVBS77, beloofde het een pittige wedstrijd te worden. Nadat Ens vertrok uit de polder in de miezer regen, kwamen we in de zon terecht, hoe dichter we bij Oosterzee kwamen. Ens dat gewaarschuwd is voor het fysiekere spel voor EBC, en voor een aantal sluwere spelers die de 40 jaar al gepasseerd zijn. Begint om 14:30 de wedstrijd, Ens begint redelijk en deelt al gauw een spelden prikje uit. Wanneer Koen Koomen de bal voorgeeft, maar hij plaatst de bal net te scherp. Even later in de 5e minuut staat dezelfde Koen randje buitenspel, en wordt hij afgevlagd vlak voor het doel. In de 9e minuut komt ook EBC er voor de 1e keer uit, maar hun aanval wordt randje 16 gestuit. Na een schot van Dennis in de 11e minuut wat over het doel zeilt, komt EBC er in de 14e gevaarlijk uit. Ens dekt niet kort en scherp genoeg op de aanvallers van EBC, een steekpass op de spits, maar zijn schot gaat net naast. Als EBC een corner krijgt in de 25e minuut, levert dat eerst niks op. De bal wordt half weg gewerkt, en belandt aan de zijkant van het veld, een speler van EBC gaat hard het duel in bij Gijs, en verovert de bal, slingert de bal voor, op het hoofd van een speler van EBC, die in alle vrijheid kan binnen koppen, 1-0. Die zelfde Gijs komt 10 minuten later goed door op links, houd de bal net binnen, geeft voor, precies op het hoofd van Tony, die op 5m van het doel staat. Maar hij presteert het om de bal net naast te koppen. Als Robin in de 37e minuut een vrijetrap vanaf rechts geeft, net op de helft van EBC, vliegt de bal over de hele verdediging heen, precies op maat bij Koen Koomen, Koen mist  deze opgelegde kans. In plaats van aannemen en scoren, probeert hij in 1x de bal binnen te schieten. Maar ook dit levert niks op. Als iedereen al aan rust denkt, maar de scheids nog enkele minuten bijtrekt ivm het nodige tijdrekken van EBC, komt Ens op 1-1. Een vrijetrap van Tony wordt gestopt door de keeper, maar in de rebound scoort Manasse. Rust. De 1e 10 minuten zijn voor EBC, die beter uit de startblokken komen, maar er komen geen grote kansen uit voort. In de 58e minuut krijgt Ens een corner, de bal wordt voor gegooid, maar EBC haalt de bal vlak voor de doellijn weg. Enkele minuten later in 60e minuut komt EBC op 2-1. Wanneer EBC de bal met een cross pass vanaf rechts geeft op de linkerspits van hun, probeert Robin met alle macht de bal weg te werken. Alleen belandt de bal op de buitenkant van zijn voet, omdat de keeper van Ens ook niet goed staat, omdat hij uitkomt op deze bal, gaat de bal in eigen doel. Ens probeert in de resterende 30 minuten nog van alles om te scoren, maar niks lukt vandaag, en Ens verdient ook niet meer. Zelfs EBC komt bijna op 3-1, maar de ingevallen Jurre redt de bal op de doellijn. Ens, wat vandaag niet instaat was om deze fysieke ploeg te verslaan, verdiende ook niet meer. Een teleurstellende 2-1 nederlaag, waardoor de koploper uitloopt naar 5 punten. Volgende week een vrij weekend/oefen wedstrijd. Maar 6 april staat Heerenveen op het programma, die op bezoek komt in Ens. Dit is weer een wedstrijd op zich, omdat Heerenveen ook gewoon nog meedraait bovenin, moet Ens dit wel positief afsluiten. Komt allen naar de Seidelhorst om de mannen te steunen.

Opstelling: Richard, Robin(Jurre), Roy, Tom, Arjan(Gerben), Manasse, Tony, Gijs, Koen K(Twan), Koen O, Dennis.