U bent hier: Nieuws » 2018 » Ens stuit weer op verlies.

Ens stuit weer op verlies.

SV Ens – Heerenveen

Tsja , Daniël ( Daan voor intimi ..) had vrienden weekend , vraagt of jij niet het verslag van de wedstrijd wil maken , deed je vroeger toch ook wel bij de zondag ?  Tuurlijk , geen probleem .. Ergens in Januari was dat , al paar wedstrijden gezien dit seizoen , en ik moet zeggen , als voetballiefhebber , er zat eindelijk weer wat voetbal in , er werd lekker gecombineerd, leuk om te zien !! Dus vol goede moed zaterdagmiddag naar ons mooie sportcomplex , ff bakkie bij Herma in de kantine , praatje met Richard , André en Piet tijdens de warming up , en op de vraag aan Richard wat hij er van verwacht zei hij : Jaaaaa , goeie ploeg hoor , Heerenveen , wonnen uit wel met 0-3 maar vond het voetballend wel een hele goeie ploeg ! Maar goed , als verslaggever doe je je werk , vorige week verloor de tegenstander met 0-1 van de koploper , hebben een doelsaldo van 29 voor maar ook 29 tegen , terwijl Ens 35 voor en 16 tegen heeft . Dat betekend dat de defensie de minst gepasseerde verdediging is in deze competitie !! Als site van de KNVB klopt .. De wedstrijd . Toch maar ff aan de “overkant” van het veld gaan staan , hopende op wat zon , die kwam later pas , maar ook Gerrit Nieuwenhuizen , Henk Langevoort en Henk Sleurink verwachten dat ook en hielden me gezelschap . Het was rommelig de eerste 10 minuten , van beide kanten  , maar toch had Heerenveen het meeste initiatief , het combineerde aardig , maar tot echte kansen kwam het niet . In de 11e minuut een prachtige aanval , Jurre  met een mooie pass op Koen K , die gelijk Dennis met een mooie beweging aan het werk zette , het ook vervolgens koelbloedig afmaakte maar buitenspel bleek te staan .. Geen 1-0 dus .. Daarna pakte Heerenveen het heft in handen , vooral counterend waren ze prima bij de les , de dieptepasses vanuit de laatste man , vielen prachtig achter “onze“ verdediging .  Jurre en ook Roy konden nog een aanval van Heerenveen tegenhouden  , maar in de 16e minuut kopte de spits van Heerenveen een corner  perfect binnen : 0-1. Was Ens toen wakker ..? Nee , het bleef rommelig ogen , maar dat was van beide kanten op dat moment .Minuut 21 , zag Manasse het nou echt zo goed ? Vanaf de zijlijn was het niet in te schatten maar vanaf een meter of 20 ( volgens Henk S was het 25 m .. ) schoot hij de bal met veel gevoel over de 2 meter lange keeper en het was jammer dat die poging de kruising trof !! Daarna was het weer Heerenveen die de bovenliggende partij was , Tony verijdelde een kans van de gasten , Jurre ook en Richard pakte nog een goed schot ! Ens kreeg z’n kansjes maar Tony had pech met zijn afstandsschoten .In de 30e minuut liet Gijs z’n tegenstander met een geweldige lichaamsbeweging perplex staan  , bediende Dennis  maar die zag zijn schot gestopt worden . Ens kreeg meer grip op de wedstrijd , maar de gasten bleven levensgevaarlijk in de counter , Roy bracht ook weer redding in zo’n razendsnelle counter. Toch kwam Ens op een 0-2 achterstand , keeper Richard pakte de bal uit de lucht met een corner , liep enkele meters vooruit , gooide de bal uit z’n handen om uit te schieten maar volgens de scheidsrechter deed hij dat buiten de 16 meter , dus een vrije trap ,en ja , en dan heb je van die Messi’s ( of anderen in die categorie) maar die speler krulde de bal keurig over de muur , in de kruising  .Vlak erna weer een kans voor Heerenveen maar Richard hield z’n doel toen wel schoon . Ens probeerde wel , maar de schoten van Gijs , Tony en Koen K misten ruim het doel van Heerenveen. Met die stand gingen beide ploegen naar de thee . Ook na rust veranderde niet veel in het spel van beide ploegen al was Kay vlak na rust bijna bij de gelijkmaker  ..Koen K schoot een minuut later na een mooie aanval op de paal , maar vervolgens kreeg Ens de deksel op de neus want in de tegenaanval scoorde Heerenveen keurig de 0-3 . Daarna was het een tijdje van Enser kant van : net niet , net tekort , het zat niet mee zeg maar  …. Het oogde rommelig , op zo’n manier ging het zeker niet lukken om te scoren .   Coach / trainer Richard greep in , Gerben , Robin en Koen O kwamen erin  voor Jim , Kay en Manasse. Maar ook deze zet hielp niet gelijk bij aan een beter Ens , het oogde nog steeds rommelig , slechte voorzetten , er ging veel mis , en Richard moest als keeper nog paar keer goed ingrijpen ! Gerben greep in ter hoogte van de middellijn , deed dat iets te opvallend, en aangezien z’n tegenstander hem provoceerde en hij daar enigszins op inging , kwam het hem daar op een rode kaart te staan. Heerenveen kreeg z’n kansen maar of het schot werd goed geblokt of Richard stond in de weg . Het was Koen K die Koen O in staat stelde om de 1-3 binnen te tikken .Toen  Koen snel de bal uit het doel haalde werd hij daarop getrakteerd door de keeper van Heerenveen met een volle op z’n onderbeen  : rood .. Ens probeerde nog van alles om een punt uit het vuur te slepen , maar het wilde niet lukken ..  Eindstand 1-3 .

En dan denk je na afloop : was het nou zo slecht ?  Tsja , je hebt ze beter zien voetballen . Slecht ? Nee , dat niet , maar de wedstrijden die ik gezien heb , werden  in ieder geval met PASSIE gespeeld , en dat miste ik vandaag , de overtuiging om te WILLEN winnen !!

Al met al een ontevreden gevoel bij het verlaten van het veld , al weet je ook weer dat dit soort wedstrijden ertussen zitten , toch is het ook wel weer mooi om te zien dat we als voetbalvereniging over een goed , jong , eerste elftal beschikken , waar we in de toekomst nog veel ( kijk ) plezier aan gaan beleven , er word lekker gecombineerd , de coach durft zijn elftal te laten voetballen , het was weer lekker druk langs de lijn !  Tsja , dan mocht je zomaar ff je woordje doen , Daniël doet dat geweldig normaal gesproken , mooi houden zo !!

gr Piet Botman