U bent hier: Nieuws » 2018 » HJSC 1 - SV Ens 1

HJSC 1 - SV Ens 1

Vandaag staat de 1e competitie wedstrijd  van de 2e seizoenshelft op het programma. Het is de topper uit naar Hommerts, tegen HJSC. HJSC heeft op de laatste speeldag voor de winterstop de 1e periode gepakt, ondanks een verliespartij tegen SVBS, en omdat Ens ook hun laatste wedstrijd niet wist te winnen, waren de mannen uit Hommerts verzekerd van de periode en de koppositie. Ens staat 2 punten achter op HJSC, dus vandaag zal er gestreden gaan worden om de koppositie. Om 13:45 werd er vandaag verzameld in de bestuurskamer van Ens voor de teambespreking. Na wat twitter berichten van HJSC, (dat ze geschiedenis willen schrijven dit seizoen) waren de mannen van Ens wel gebrand om vandaag een goede uitslag neer te gaan zetten. Ook omdat ze wat goed hadden te maken van de 1e wedstrijd tegen hun, thuis 2-3 verloren. Aangekomen in Hommerts leek de wind nog wel harder te waaien dan in de polder. Dus vandaag moesten we rekening houden met de wind. Tijdens de warming-up bleek er vandaag geen scheids aanwezig te zijn, de 1e scheids die op de lijst stond, was van de wedstrijd gehaald, en de 2e scheids wist nergens van. Dus er moest geschakeld worden. HJSC kwam met een voorstel om een plaatselijk scheids (die reserve 2e klasse schijnt te fluiten) te bellen of die beschikbaar was. Het was aan Ens om te besluiten wat te doen vandaag, of naar huis, om later weer terug te komen. Of vandaag spelen met deze scheids, in de hoop dat het geen thuisfluiter was. De mannen stemde er mee in. Dus de scheids werd opgeroepen om te komen. Daardoor werd de wedstrijd een half uur later gestart, de tientallen supporters uit Ens konden eerst van een bakkie koffie gaan genieten. Om 15:00 klinkt het fluitsignaal, de 1e 10 min is erg rommelig van beide kanten, mede oorzaak de wind. De 1e mogelijkheid is voor HJSC maar de bal belandt bovenop het doel van Ens. Als de snelle spits van HJSC in de 20e min alleen op Frank afgaat, redt Jurre op het laatst nog met een goeie slijding. HJSC krijgt in de 25e min een vrijetrap aan de zijkant van het veld, op zo’n 30m van het doel, hij wordt genomen, en mede door de wind vliegt de bal zo over Frank heen in het doel, 1-0. 1 min later krijgt HJSC een kans op 2-0 maar de spits schiet meters over het doel. Ens is alleen maar aan het tegen houden. Wanneer Gijs in de 33e min aan de zijkant opstoomt, wordt hij getorpedeerd door de rechtsachter wat hem een gele kaart op levert en Ens een vrijetrap, Tony neemt deze, maar de keeper redt.  Rust. In de 1e helft had de scheids al wat opmerkelijke beslissingen, maar daar moesten we ons niet door laten leiden. In de 2e helft zouden we vol aan de bak gaan, met de wind in de rug. Wat na 6 min een kansje voor Tony oplevert, maar zijn schot gaat net naast. Enkele minuten later krijgt Gijs de bal op het middenveld, hij dendert dwars door de verdediging heen en passeert de doelman met een lage schuiver vanaf de zijkant en scoort de 1-1 in de 53e min. Ook Ens krijgt een min na hun goal de mogelijkheid op meer, maar Koen Koomen schiet snoeihard op de paal. Even later wanneer Ens weer de bal heeft in het strafschopgebied, wordt Tony neer gelegd, je hoort het kletsen van de schoenen op elkaar, maar de scheids besluit niks te doen, hij durft niet. In de 65e min krijgt Dennis de bal van Koen K op het middenveld, hij slalomt langs iedereen en passeert de keeper met een diagonaal schot, 1-2. Wanneer HJSC er af en toe wel uitkomt, ook zij hebben last van de wind, levert dat, door een schwalbe en een makkelijk gegeven penalty  de 2-2 op. Ens krijgt nog  wat mogelijkheidjes , maar dit levert niks op. Tot vlak voor tijd Ens een corner krijgt, Tony slingert de bal in het strafschopgebied, een verdediger van HJSC maakt duidelijk hands, maar weer durft de scheids geen penalty te geven. Ens wordt voor de 2e keer een strafschop onthouden. De eindstand blijft 2-2. In de woorden van de trainer van Ens, we speelden vandaag tegen 3 tegenstanders, de wind, de Scheids(die vandaag wel de minste was), en HJSC. Volgende week speelt Ens thuis om 15:00 uur tegen Blokzijl, tot volgende week.

Opstelling: Frank J, Robin(Arjan 70e), Roy, Tom, Jurre, Manasse(65e Frank H), Gijs, Tony, Koen K(Jim 75e) Koen O, Dennis.