U bent hier: Nieuws » 2018 » Woudsend – sv Ens

Woudsend – sv Ens

13-4-2019 Woudsend – sv Ens

April doet wat ie wil!

Na een weekend afwezig geweest te zijn, omdat de vrienden graag een weekend bier wouden drinken, en ik mijn stokje voor 1x aan Piet B. had gegeven(wat hij naar zeer behoren had gedaan) zodat hij vorige week een stukje kon/wou schrijven. Moest Ens na twee verloren competitie wedstrijden op rij, vandaag aantreden in en tegen Woudsend. Ens dat de aansluiting met HJSC verloren is, en zelfs een plekje gezakt is naar plek 3, moest vandaag wel vol aan de bak, om niet nog verder te zakken op de ranglijst. Vooraf, hoe gaan we Woudsend bestrijden, afgesproken met de staf om ze geen ruimte te geven en gelijk vol druk te gaan zetten. Dus in de bespreking de opdracht met de jongens besproken en afgesproken er vol voor te gaan. Na afgelopen week, dat iedereen verwend was met het weer, temperaturen rond de 20 graden. Was het de maand April en die doet wat ie wil. Onderweg al de hagel en sneeuwbuitjes en tijdens de wedstrijd al zo’n gure oosten wind, wat voor de spelers geen fijn gevoel is, maar ook voor de toeschouwers niet.  14:30 klinkt het fluitsignaal voor de 1e helft, Ens doet wat ze vooraf besproken hebben, en zetten de boel gelijk vast, en geven Woudsend geen ruimte. Na 9 minuten levert dit de 1e schotpoging op van Jurre, maar zijn streep wordt gestopt door de keeper, en ook in de rebound valt de bal niet voor de voeten van Ens. Na nog een vrijetrap van Tony, die weer gestopt wordt, komt Woudsend er in de 16e minuut uit. Richard pakt de bal, en leidt de counter in. Maar weer stopt de keeper een schot van Tony, en zelfs de rebound van Dennis stopt hij. In de 23ste minuut krijgt Woudsend een corner, bal hoog voor het doel, Rich krijgt de bal niet klem, een kleine scrimmage voor het doel, waar Rich toch de bal weet te pakken. Na een kans voor Koen K en Gijs wil die bal er nog steeds niet in. Tot Tony in de blessuretijd de bal hoog voor het doel legt, de bal valt voor de voeten van Koen O, staat binnen de 5m lijn, maar hij presteert het om de bal naast te schieten. Rust, waar Ens de duidelijk bovenliggende partij is, staat het nog steeds 0-0. Ens wat met dezelfde instelling weer het veld in wordt gestuurd, begint gelijk weer goed. Wat resulteert in de 47ste minuut  voor de 0-1 van de voeten van Tony, die van 18m uithaalt en via een been het doel ingaat. In de volgende 10 minuten krijgen Tony en Dennis nog 2 kansjes maar de bal wil er weer niet in. Als in de 60ste minuut  na een mooie aanval Gijs opstoomt op rechts, legt hij de bal terug op de 16m voor de voeten van Manasse, maar weer redt de keeper van Woudsend. De volgende 20 minuten levert alleen een schot op van Tony, die hij net naast krult. Tot de 78ste minuut Ens de bal verliest op het middenveld en menig speler blijft kijken hoe dit zal aflopen. Maar dit loopt dus niet goed af, de bal wordt voor gelegd en binnen geschoten door Woudsend, 1-1. Enkele minuten later krijgt de thuisploeg nog een vrijetrap, maar deze wordt net naast gekopt. Ens recht zijn schouders nog even voor de laatste 10 minuten en gaan nog vol voor de winst. Als de zoemer op de bank is gegaan voor de 90 minuten, krijgt Ens nog een vrijetrap net buiten de 16. Tony gaat weer achter de bal staan, waar iedereen denkt aan bal voor een linksbenig, bedenkt hij zich niet, en scoort hij de 1-2 in 92ste minuut. Woudsend wat daarna nog 2 corners krijgt, en iedereen bij Ens zijn hart vast houdt. Trekt Ens toch de winst over de eindstreep. De bevrijdende 1-2 winst, ook omdat de naasten op de ranglijst wonnen of gelijk speelden, moest Ens wel winnen vandaag. Komende weken is het het vrije paasweekend en het weekend daarna koningsdag, dus Ens speelt zijn volgende competitiewedstrijd op 4 mei in en tegen Ijlst. 20 april nog een oefenpot uit tegen KHC in Kampen en 25 april thuis tegen Sleat. Graag totziens langs de kant in Ijlst of de eerst volgende pot thuis.

Opstelling: Richard, Robin, Roy, Tom (48ste Toer), Jurre, Manasse, Tony, Gijs(Frank H), Koen K, Koen O(Kay 70ste), Dennis.